Romige pasta met bloemkool en tonijn
Deze romige pasta met bloemkool en tonijn smaakt naar guilty pleasure, maar is eigenlijk hartstikke gezond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en rooster in het midden van de oven ca. 20 min.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertusssen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten 5 min. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers de hele vrucht uit. Laat de tonijn uitlekken en snijd de bieslook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 5 min. Voeg de zuivelspread toe, roer door en verwarm 2 min. mee.
Giet de pasta af maar bewaar 1 kopje van het kookvocht. Meng de pasta met een scheutje kookvocht door de saus. Voeg de tonijn, geroosterde bloemkool, de helft van de bieslook, het citroenrasp en 1½ el citroensap (per 4 personen) toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de rest van de bieslook.
Romige pasta met bloemkool en tonijn
Deze romige pasta met bloemkool en tonijn smaakt naar guilty pleasure, maar is eigenlijk hartstikke gezond.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de stronk in vieren en vervolgens in plakjes van een ½ cm. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en rooster in het midden van de oven ca. 20 min.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertusssen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten 5 min. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers de hele vrucht uit. Laat de tonijn uitlekken en snijd de bieslook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 5 min. Voeg de zuivelspread toe, roer door en verwarm 2 min. mee.
Giet de pasta af maar bewaar 1 kopje van het kookvocht. Meng de pasta met een scheutje kookvocht door de saus. Voeg de tonijn, geroosterde bloemkool, de helft van de bieslook, het citroenrasp en 1½ el citroensap (per 4 personen) toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de rest van de bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
4 el milde olijfolie
300 g volkorenpenne
40 g zonnebloempitten
3 sjalotten
1 citroen
160 g tonijnstukken in olijfolie
25 g verse bieslook
200 g zuivelspread
Dit heb je nodig
bakpapier