Krokante gamba's met noedelsalade
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen in 5 min. beetgaar.
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder de kraan.
Verhit een wok, voeg 2 el olie toe en roerbak de bonen en taugé 2 min. Voeg de ananas en chilisaus toe en roerbak nog 1 min. Schep de groenten door de noedels.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe de bloem, eieren en paneermeel in aparte kommetjes. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Verhit 500 ml olie in de schoongemaakte wok en frituur de garnalen in 2 porties 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lauwwarme noedelsalade over 4 borden en schep de garnalen erop.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Krokante gamba's met noedelsalade
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen in 5 min. beetgaar.
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder de kraan.
Verhit een wok, voeg 2 el olie toe en roerbak de bonen en taugé 2 min. Voeg de ananas en chilisaus toe en roerbak nog 1 min. Schep de groenten door de noedels.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe de bloem, eieren en paneermeel in aparte kommetjes. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Verhit 500 ml olie in de schoongemaakte wok en frituur de garnalen in 2 porties 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lauwwarme noedelsalade over 4 borden en schep de garnalen erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sperziebonen
1 pak Chinese eiermie
2 el zonnebloemolie
1 bakje taugé
1 blikje ananasstukjes
3 el chilisaus
1 zak reuzengarnalen
4 el bloem
2 eieren
7 el paneermeel