Roerei met mie
Aan de slag
Mie in stukken breken, 4 min. in kokend water wellen en in vergiet laten uitlekken. Eieren loskloppen met 1/2 tl zout. In wok 2 el olie verhitten. Eimengsel in wok op laag vuur al roerend net laten stollen. Roerei op bord scheppen. Wok met keukenpapier schoonvegen en rest van olie erin verhitten. Vijfkruidenpoeder 2-3 sec. bakken, stoneleeks toevoegen en 1 min. bakken. Achtereenvolgens taugé, mie en spinazie in wok al omscheppend 3 min. bakken, tot taugé beetgaar is en spinazie is geslonken. Roerei door mie scheppen en gerecht al omscheppend nog 1-2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout. Sesamolie erover sprenkelen.
Roerei met mie
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Mie in stukken breken, 4 min. in kokend water wellen en in vergiet laten uitlekken. Eieren loskloppen met 1/2 tl zout. In wok 2 el olie verhitten. Eimengsel in wok op laag vuur al roerend net laten stollen. Roerei op bord scheppen. Wok met keukenpapier schoonvegen en rest van olie erin verhitten. Vijfkruidenpoeder 2-3 sec. bakken, stoneleeks toevoegen en 1 min. bakken. Achtereenvolgens taugé, mie en spinazie in wok al omscheppend 3 min. bakken, tot taugé beetgaar is en spinazie is geslonken. Roerei door mie scheppen en gerecht al omscheppend nog 1-2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout. Sesamolie erover sprenkelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g Chinese eiermie
4 eieren
4 eetlepels olie
1 theelepel vijf kruidenpoeder
1 zakje stoneleeks
125 g taugé
½ zak panklare spinazie
1 eetlepel sesamolie
Dit heb je nodig
wok