Saté babi met satésaus
Aan de slag
Snijd de gember fijn. Meng de helft van de gember met 1 el sambal, 3 el ketjap, 1 teen knoflook en 1 el olie. Schep het vlees erdoor. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd het wit van de bosui fijn. Verhit 3 el olie in een kleine pan en bak de fijngesneden ui en de pinda's 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de sambal, ketjap, knoflook, de kokosmelk en 200 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer.
Rijg het vlees aan de prikkers. Verhit de grillpan en gril de saté 6 min. Keer regelmatig. Snijd de rest van de bosui in dunne ringen. Serveer de saté met de saus en bestrooi met bosui. Lekker met rijst en atjar.
Saté maken
Instructievideo - 04:53 min.
Saté babi met satésaus
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de gember fijn. Meng de helft van de gember met 1 el sambal, 3 el ketjap, 1 teen knoflook en 1 el olie. Schep het vlees erdoor. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd het wit van de bosui fijn. Verhit 3 el olie in een kleine pan en bak de fijngesneden ui en de pinda's 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de sambal, ketjap, knoflook, de kokosmelk en 200 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer.
Rijg het vlees aan de prikkers. Verhit de grillpan en gril de saté 6 min. Keer regelmatig. Snijd de rest van de bosui in dunne ringen. Serveer de saté met de saus en bestrooi met bosui. Lekker met rijst en atjar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
2 el sambal badjak
6 el ketjap manis
4 tenen knoflook
4 el zonnebloemolie
2 varkenshaasjes
1 zakje bosui
½ zakje pinda's
1 pakje kokosmelk
Dit heb je nodig
grillpan, satéstokjes, staafmixer