Satésaus
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda's toe en maal zo fijn mogelijk.
Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg het hete water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.
Pindasaus maken
Instructievideo - 00:51 min.
Satésaus
bijgerecht
null personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda's toe en maal zo fijn mogelijk.
Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg het hete water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.
bewaartip:
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 cm verse gember
3 tenen knoflook
250 g gezouten pinda's
200 ml kokosmelk
200 ml water
4 el ketjap manis
Dit heb je nodig
keukenmachine