Pindasaus met gember
bewaar
bewaar

Pindasaus met gember

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

15 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.

Voeg de gedroogde chilivlokken, de kokosmelk en de ketjap manis toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Doe de ongezouten pinda's in een hoge beker en maal met een staafmixer tot een pasta. Pers de helft van de limoen uit. Roer de pindapasta, het limoensap en het water door het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min.

Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.

combinatietipLekker bij kipsaté en vega spiesen.
bewaartipJe kunt de pindasaus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pindasaus met gember

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig