Kipsaté van de BBQ met satésaus van Hugo Kennis
De perfecte kipsaté van de BBQ? Hugo Kennis weet hoe je 'm maakt! Uiteraard geserveerd met een overheerlijke zelfgemaakte satésaus.
Aan de slag
Laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilet in stukken van 2 cm. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Besprenkel met ½ ketjap, ⅓ sambal en schep om met de helft van de sjalot en knoflook. Laat ca 30 min staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de rest van de sjalot, de rest van de knoflook en de gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Steek ondertussen de barbecue aan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Roer dan de rest van de ketjap en sambal door de pindasaus en haal de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue en serveer bij de kip.
Kipsaté van de BBQ met satésaus van Hugo Kennis
De perfecte kipsaté van de BBQ? Hugo Kennis weet hoe je 'm maakt! Uiteraard geserveerd met een overheerlijke zelfgemaakte satésaus.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilet in stukken van 2 cm. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Besprenkel met ½ ketjap, ⅓ sambal en schep om met de helft van de sjalot en knoflook. Laat ca 30 min staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de rest van de sjalot, de rest van de knoflook en de gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Steek ondertussen de barbecue aan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Roer dan de rest van de ketjap en sambal door de pindasaus en haal de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue en serveer bij de kip.
bereidingstip:
variatietip:
bewaartip:
serveertip:
algemeen:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
400 g kipdijfilets
4 el ketjap manis
3 el sambal oelek
30 g verse gember
1 el zonnebloemolie
4 el pindakaas
200 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
sateprikkers
barbecue