Saté
bewaar
bewaar

Saté

30 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm. Pers de helft van de gember en de helft van de knoflook boven de varkenshaasblokjes. Schep het vlees om met ⅓ van de ketjap en de helft van de olie en laat het 15 min. marineren. Snipper de ui.

Verhit de rest van de olie in een pannetje met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudgeel. Pers de rest van de gember en knoflook boven de ui en roer de pindakaas erdoor. Schenk de rest van de ketjap en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de satésaus op laag vuur 10 min. zacht koken en breng op smaak met de sambal en eventueel zout.

Rijg de blokjes vlees aan de stokjes. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 min. gaar en bruin, draai regelmatig. Serveer de satéstokjes met de satésaus.

combinatietip Lekker met witte rijst, kroepoek en komkommersalade.
bereidingstipWeek de satéstokjes minstens een half uur in water voor gebruik, dan verbranden ze niet tijdens het grillen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saté

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig