Saté
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm. Pers de helft van de gember en de helft van de knoflook boven de varkenshaasblokjes. Schep het vlees om met ⅓ van de ketjap en de helft van de olie en laat het 15 min. marineren. Snipper de ui.
Verhit de rest van de olie in een pannetje met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudgeel. Pers de rest van de gember en knoflook boven de ui en roer de pindakaas erdoor. Schenk de rest van de ketjap en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de satésaus op laag vuur 10 min. zacht koken en breng op smaak met de sambal en eventueel zout.
Rijg de blokjes vlees aan de stokjes. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 min. gaar en bruin, draai regelmatig. Serveer de satéstokjes met de satésaus.
Saté
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in blokjes van 1 cm. Pers de helft van de gember en de helft van de knoflook boven de varkenshaasblokjes. Schep het vlees om met ⅓ van de ketjap en de helft van de olie en laat het 15 min. marineren. Snipper de ui.
Verhit de rest van de olie in een pannetje met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudgeel. Pers de rest van de gember en knoflook boven de ui en roer de pindakaas erdoor. Schenk de rest van de ketjap en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de satésaus op laag vuur 10 min. zacht koken en breng op smaak met de sambal en eventueel zout.
Rijg de blokjes vlees aan de stokjes. Verhit de grillpan en gril hierop de satéstokjes in 7-8 min. gaar en bruin, draai regelmatig. Serveer de satéstokjes met de satésaus.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g varkenshaas
1 cm verse gember
2 tenen knoflook
6 el ketjap manis
2 el zonnebloemolie
1 ui
200 g pindakaas
100 g kokosmelk
1 el sambal oelek
Dit heb je nodig
satéstokjes