Kipsaté met pindasaus
bewaar
bewaar

Kipsaté met pindasaus

30 min. bereiden / 1 uur wachten

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng de kip met bijna alle ketjap en de helft van de sambal in een kom. Pers de helft van de knoflook erboven. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat de satéstokjes minstens 30 min. weken in water.

Doe de pindakaas, de rest van de ketjap en de rest van de sambal in een steelpan. Pers de rest van de knoflook erboven. Schenk het water en gembersiroop erbij. Voeg het gemberpoeder toe. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus.

Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue. Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus.

bewaartipJe kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietipLekker met kroepoek.

Saté maken

Instructievideo - 04:53 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipsaté met pindasaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig