Kipsaté met pindakokossaus
Aan de slag
Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kip door marinade en laat afgedekt op kamertemperatuur 15 min. marineren. Satéstokjes in koud water weken. Gemarineerde kipblokjes aan satéstokjes rijgen. In steelpannetje (met dunne bodem) pindakaas losroeren met 100 ml water, kokosmelk, ketjap, geraspte kokos en rode peper. Op barbecue kipsaté in 8-10 min. bruin en gaar grillen. Steelpannetje op barbecue zetten en saus verwarmen. Saté serveren met pindakokossaus.
Kipsaté met pindakokossaus
bijgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kip door marinade en laat afgedekt op kamertemperatuur 15 min. marineren. Satéstokjes in koud water weken. Gemarineerde kipblokjes aan satéstokjes rijgen. In steelpannetje (met dunne bodem) pindakaas losroeren met 100 ml water, kokosmelk, ketjap, geraspte kokos en rode peper. Op barbecue kipsaté in 8-10 min. bruin en gaar grillen. Steelpannetje op barbecue zetten en saus verwarmen. Saté serveren met pindakokossaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kipfilet in blokjes
2 sticks roerbakmarinade
½ pot pindakaas met stukjes noot
200 ml kokosmelk
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels geraspte kokos
1 rode peper
Dit heb je nodig
satéstokjes