Saté babi met pindasaus
Aan de slag
Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.
Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.
Saté maken
Instructievideo - 00:44 min.
Saté babi met pindasaus
bijgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.
Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
1 portie marinade voor saté
2 el sesamzaad
3 el Japanse sojasaus
2 el ketjap manis
½ potje pindakaas met stukjes noot
1 pakje kokosmelk
2 tenen knoflook
Dit heb je nodig
12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
barbecue of grillpan