Surinaamse pindasaus
Surinaamse pindasaus is zelfgemaakt het allerlekkerst! En sneller klaar dan je misschien zou denken: al in een halfuurtje staat de magie op tafel.
Aan de slag
Pel de knoflook en snijd de peper grof. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem of wok en bak de pinda’s in ca. 6 min. bruin op middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Bak in dezelfde olie de peper en knoflooktenen 3-4 min, tot de knoflook begint te kleuren. Schep uit de pan.
Maal de knoflook en peper fijn in de keukenmachine. Voeg de pinda’s toe en maal bijna fijn, een beetje als pindakaas met stukjes.
Voeg het zout, de tamarindepasta, laos, gember, trassie en suiker toe en maal er kort door.
Doe het pindamengsel met het water in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. doorkoken en serveer meteen.
Surinaamse pindasaus
Surinaamse pindasaus is zelfgemaakt het allerlekkerst! En sneller klaar dan je misschien zou denken: al in een halfuurtje staat de magie op tafel.
bijgerecht
null personen
410 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook en snijd de peper grof. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem of wok en bak de pinda’s in ca. 6 min. bruin op middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Bak in dezelfde olie de peper en knoflooktenen 3-4 min, tot de knoflook begint te kleuren. Schep uit de pan.
Maal de knoflook en peper fijn in de keukenmachine. Voeg de pinda’s toe en maal bijna fijn, een beetje als pindakaas met stukjes.
Voeg het zout, de tamarindepasta, laos, gember, trassie en suiker toe en maal er kort door.
Doe het pindamengsel met het water in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. doorkoken en serveer meteen.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
1 Adjuma peper
100 ml zonnebloemolie
200 g ongezouten pinda's
1 tl zout
2 tl tamarindepasta
½ tl gemalen laos
½ tl gemalen gember
1½ tl trassie trafasie
60 g rietsuiker
200 ml water
Dit heb je nodig
schuimspaan
(kleine) keukenmachine