Surinaamse pindasaus
bewaar
bewaar

Surinaamse pindasaus

Surinaamse pindasaus is zelfgemaakt het allerlekkerst! En sneller klaar dan je misschien zou denken: al in een halfuurtje staat de magie op tafel.

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Pel de knoflook en snijd de peper grof. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem of wok en bak de pinda’s in ca. 6 min. bruin op middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.

Bak in dezelfde olie de peper en knoflooktenen 3-4 min, tot de knoflook begint te kleuren. Schep uit de pan.

Maal de knoflook en peper fijn in de keukenmachine. Voeg de pinda’s toe en maal bijna fijn, een beetje als pindakaas met stukjes.

Voeg het zout, de tamarindepasta, laos, gember, trassie en suiker toe en maal er kort door.

Doe het pindamengsel met het water in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. doorkoken en serveer meteen.

resttipAls de pindasaus afkoelt, wordt hij weer dikker. Doe de saus opnieuw met een beetje water in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Surinaamse pindasaus

Surinaamse pindasaus is zelfgemaakt het allerlekkerst! En sneller klaar dan je misschien zou denken: al in een halfuurtje staat de magie op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig