Saté babi van de bbq
bewaar
bewaar

Saté babi van de bbq

Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.

25 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, ketoembar en gember. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren in de koelkast. Week ondertussen de satéprikkers min. 30 min. in water.

Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers en gril in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.

vegatipVervang het vlees door tempeh (plak 250 g). Deze kun je op dezelfde manier bereiden/marineren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saté babi van de bbq

Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig