Saté babi van de bbq
Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.
Aan de slag
Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, ketoembar en gember. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren in de koelkast. Week ondertussen de satéprikkers min. 30 min. in water.
Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers en gril in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Saté babi van de bbq
Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.
bijgerecht
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, ketoembar en gember. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren in de koelkast. Week ondertussen de satéprikkers min. 30 min. in water.
Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers en gril in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
1 rode ui
2 schouderkarbonaden
5 el ketjap manis
1 el zonnebloemolie
1 el sambal manis
1 tl gemalen laos
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen gember
250 g kant-en-klare satésaus
Dit heb je nodig
sateprikkers
barbecue