Sambalboontjes
bewaar
bewaar

Sambalboontjes

Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

15 min. bereiden

zeer pittig

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar.

Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sambalboontjes

Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig