Sambalboontjes
Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Sambalboontjes
Dit Indonesische bijgerecht mag zeker niet ontbreken bij een uitgebreide rijsttafel.
bijgerecht
null personen
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 8 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 5 min. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 min. Giet de bonen af en voeg toe aan het uienmengsel. Schep om en serveer in een schaal.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse sperziebonen
1 ui
2 el arachideolie
1 el sambal manis
1 el ketjap manis