Saté met sambalboontjes en katjang pedis
Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de helft van de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.
Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min. Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Saté met sambalboontjes en katjang pedis
Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de helft van de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.
Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min. Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
300 g hamlappen
4 el ketjap manis
1 rode paprika
100 g katjang pedis
4 el arachideolie
250 g AH Basic satésaus
450 g koelverse gebroken sperziebonen
2 el sambal badjak