Paddenstoelen-preitaart met bladerdeegsterren
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Bekleed de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak 10 min. in de oven.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 6 min. op laag vuur. Voeg peper en zout toe. Laat uitlekken in een zeef. Neem de quichevorm uit de oven en schep de prei erop.
Verhit de olie in dezelfde pan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. Voeg van het vuur de blaadjes van de tijm uit de paddenstoelenmix, de kaas, het eiwit en peper en zout toe. Verdeel over de prei. Steek met de steekvormen sterren uit de rest van het deeg. Bestrijk met eigeel en leg op de taart. Bak de taart ca. 45 min. in de oven.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Paddenstoelen-preitaart met bladerdeegsterren
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
35 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Bekleed de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak 10 min. in de oven.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 6 min. op laag vuur. Voeg peper en zout toe. Laat uitlekken in een zeef. Neem de quichevorm uit de oven en schep de prei erop.
Verhit de olie in dezelfde pan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. Voeg van het vuur de blaadjes van de tijm uit de paddenstoelenmix, de kaas, het eiwit en peper en zout toe. Verdeel over de prei. Steek met de steekvormen sterren uit de rest van het deeg. Bestrijk met eigeel en leg op de taart. Bak de taart ca. 45 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes roomboterbladerdeeg
25 g boter
2 preien
3 el olijfolie
2 schalen paddenstoelenmix
2 tenen knoflook
75 g Pecorino Romano (kaas)
1 ei
Dit heb je nodig
quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet, steekvormen ster