Open preitaart
Aan de slag
Meng in een kom de bloem met 1 tl zout en de boter. Wrijf dit tot een kruimelig mengsel. Schep er 1 ei en 1 el koud water door en kneed tot een deegbal. Laat het deeg 30 min. afgedekt rusten. Snijd de preien in 2 stukken van 8-10 cm en snijd deze in de lengte in vieren. Verhit 2 el olie in een koekenpan, leg de prei erin en voeg peper en zout toe. Besprenkel met het citroensap en 2-3 el water. Smoor afgedekt in 8-10 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een bebloemd vlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 34 cm. Bekleed er de taartvorm mee, druk het aan de rand goed aan. Snijd het overtollige deeg weg. Klop de overige eieren los met de mascarpone, roquefort, nootmuskaat en peper en zout. Schenk dit mengsel in de taartbodem en leg de prei er in een cirkel in. Bestrooi met peper en de tijmblaadjes en druppel er 1 el olie over. Schuif de vorm iets onder het midden in de oven en bak de taart in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Open preitaart
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
40 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom de bloem met 1 tl zout en de boter. Wrijf dit tot een kruimelig mengsel. Schep er 1 ei en 1 el koud water door en kneed tot een deegbal. Laat het deeg 30 min. afgedekt rusten. Snijd de preien in 2 stukken van 8-10 cm en snijd deze in de lengte in vieren. Verhit 2 el olie in een koekenpan, leg de prei erin en voeg peper en zout toe. Besprenkel met het citroensap en 2-3 el water. Smoor afgedekt in 8-10 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een bebloemd vlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 34 cm. Bekleed er de taartvorm mee, druk het aan de rand goed aan. Snijd het overtollige deeg weg. Klop de overige eieren los met de mascarpone, roquefort, nootmuskaat en peper en zout. Schenk dit mengsel in de taartbodem en leg de prei er in een cirkel in. Bestrooi met peper en de tijmblaadjes en druppel er 1 el olie over. Schuif de vorm iets onder het midden in de oven en bak de taart in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g patentbloem
125 g koude boter
9 eieren
3 preien
3 el olijfolie
½ citroen
250 g mascarpone
200 g roquefort
1 mespunt nootmuskaat
2 el verse tijmblaadjes
Dit heb je nodig
lage taartvorm Ø 28 cm, ingevet
deegroller