Paddenstoelen met tijm op toast
Dit is echt herfst op een broodje. Alleen die kleuren al!
Aan de slag
Rooster het brood in delen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm uit de schaal paddenstoelenmix en halveer de grote paddenstoelen. Snijd de sjalotten in ringen van 1 cm breed.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, tijm en sjalot 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de peterselie fijn, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
Schep de peterselie en het citroenrasp door de paddenstoelen en zet het vuur uit. Verdeel de paddenstoelen over de toast en schaaf de kaas erboven.
Paddenstoelen schoonmaken
Instructievideo - 01:30 min.
Paddenstoelen met tijm op toast
Dit is echt herfst op een broodje. Alleen die kleuren al!
null personen
310 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het brood in delen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm uit de schaal paddenstoelenmix en halveer de grote paddenstoelen. Snijd de sjalotten in ringen van 1 cm breed.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, tijm en sjalot 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de peterselie fijn, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
Schep de peterselie en het citroenrasp door de paddenstoelen en zet het vuur uit. Verdeel de paddenstoelen over de toast en schaaf de kaas erboven.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakken stevige donkere meergranenbroden
300 g paddenstoelenmix herfst
3 sjalotten
30 g ongezouten roomboter
10 g verse platte peterselie
1 citroen
40 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
broodrooster