Geroosterd brood met paddenstoelen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie en strooi het zeezout erover. Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant. Laat even afkoelen.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak al omscheppend de paddenstoelen, fijngesneden kruiden, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn en schep de helft erdoorheen. Breng op smaak met zeezout en peper.
Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over het brood en bestrooi met de rest van de peterselie.
Geroosterd brood met paddenstoelen
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie en strooi het zeezout erover. Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant. Laat even afkoelen.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak al omscheppend de paddenstoelen, fijngesneden kruiden, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn en schep de helft erdoorheen. Breng op smaak met zeezout en peper.
Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over het brood en bestrooi met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes donker meergranenbrood
3 el milde olijfolie
½ grof zeezout
1 friszure appel
1 teen knoflook
200 g paddenstoelen voor pasta
1 el sojasaus
75 g verse platte peterselie