Koude komkommersoep
bewaar
bewaar

Koude komkommersoep

35 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. In (soep)pan olie verhitten en bosui zachtjes smoren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken. Soep laten afkoelen en vervolgens in ca. 1 uur door en door koud laten worden.

Munt fijn knippen. Soep pureren in keukenmachine of met staafmixer. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en munt. Soep meenemen in koelbox.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koude komkommersoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig