Koude komkommersoep
Een frisse soep met komkommer en munt. Zo klaar, maar het moet nog wel even afkoelen.
Aan de slag
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe.
Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden. Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de munt.
Koude komkommersoep
Een frisse soep met komkommer en munt. Zo klaar, maar het moet nog wel even afkoelen.
voorgerecht
null personen
10 kcal
10 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe.
Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden. Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
1 sjalot
½ el traditionele olijfolie
250 ml groentebouillon
4 takjes verse munt
2 el volle yoghurt
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine