Komkommersoep met garnalen
Deze keer geen garnalencocktail, maar een soep met garnalen als voorgerecht.
Aan de slag
Was de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie en fruit de sjalotten. Voeg de komkommer en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken.
Snijd ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Meng de helft van de crème fraîche erdoor. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de borden, verdeel de rest van de crème fraîche over de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de rest van de muntblaadjes.
Komkommersoep met garnalen
Deze keer geen garnalencocktail, maar een soep met garnalen als voorgerecht.
voorgerecht
null personen
170 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Was de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie en fruit de sjalotten. Voeg de komkommer en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken.
Snijd ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Meng de helft van de crème fraîche erdoor. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de borden, verdeel de rest van de crème fraîche over de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de rest van de muntblaadjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
2 sjalotten
1 el traditionele olijfolie
500 ml groentebouillon van tablet
8 takjes verse munt
125 g crème fraîche
100 g Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine