Koude curry-komkommersoep
Lekker om te serveren op een warme dag: koude en pittige soep met als basis spinazie en komkommer. Scherpe start van een zomers etentje.
Aan de slag
Schil de komkommer en snijd in stukken. Pluk de blaadjes van de koriander. Schil de gember.
Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in de kom van de blender. Voeg de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, coconut cream, vissaus en 250 ml water toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.
Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Koude curry-komkommersoep
Lekker om te serveren op een warme dag: koude en pittige soep met als basis spinazie en komkommer. Scherpe start van een zomers etentje.
voorgerecht
null personen
215 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de komkommer en snijd in stukken. Pluk de blaadjes van de koriander. Schil de gember.
Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in de kom van de blender. Voeg de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, coconut cream, vissaus en 250 ml water toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.
Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
15 g verse koriander
2 cm verse gember
200 g diepvries bladspinazie
2½ el Thai green curry
330 g coconut cream
4 el vissaus
250 ml koud water
3 el limoensap
125 g taugé