Komkommersoep met rauwe ham
De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham.
Aan de slag
Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf. Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.
Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min. Snijd intussen de ham in reepjes. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.
Komkommersoep met rauwe ham
De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham.
voorgerecht
null personen
195 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf. Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.
Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min. Snijd intussen de ham in reepjes. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 komkommers
2 sjalotten
20 g ongezouten roomboter
1 kippenbouillontablet
500 ml water
4 plakjes rauwe ham
4 takjes verse koriander
125 ml crème fraîche