Broccolisoep met rauwe ham
bewaar
bewaar

Broccolisoep met rauwe ham

Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verhit het water met de bouillontabletten in een soeppan. Snijd ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snijd de rest in roosjes. Kook de stronk 5 min. in de bouillon, voeg de roosjes toe en laat 8-10 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.

Snijd de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 min. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Voeg de ham samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en roer door.

serveertipServeer de soep met een bruine boterham met kaas.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolisoep met rauwe ham

Broccolisoep heeft een heel zachte smaak. De zoute ham past daar goed bij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig