Preistamppot met rauwe ham en ei
Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas.
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper. Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door. Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Preistamppot met rauwe ham en ei
Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper. Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door. Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
600 g gesneden prei
4 middelgrote eieren
200 g rauwe ham flinterdun
20 g verse platte peterselie
125 g roomkaas light knoflook & fijne kruiden
Dit heb je nodig
pureestamper