Lentequiches met pecorino en ham
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet elke vorm in en bekleed elke vorm met 1 ½ plakje bladerdeeg. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en snijd de rest grof, of snijd de rucola grof. Houd 2 handjes achter. Verdeel de waterkers of rucola en tuinerwten over de vormen.
Snijd de blaadjes van de kruiden fijn. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en kruiden. Schenk over de quichebodems. Snijd de ham fijn en verdeel erover.
Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Garneer met de achtergehouden waterkers of rucola.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Lentequiches met pecorino en ham
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet elke vorm in en bekleed elke vorm met 1 ½ plakje bladerdeeg. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en snijd de rest grof, of snijd de rucola grof. Houd 2 handjes achter. Verdeel de waterkers of rucola en tuinerwten over de vormen.
Snijd de blaadjes van de kruiden fijn. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en kruiden. Schenk over de quichebodems. Snijd de ham fijn en verdeel erover.
Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Garneer met de achtergehouden waterkers of rucola.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
150 g waterkers
450 g diepvries tuinerwten
15 g verse munt
20 g verse platte peterselie
100 g Pecorino Romano
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
100 g flinterdun gesneden rauwe ham
Dit heb je nodig
kleine springvormen (Ø 12 cm)