Walnotenquiche met oude kaas
Deze quiche heeft een verrassende crunch dankzij de walnoten. Rooster ze licht voor een extra nootachtige smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ontdooien.
Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de erwten, waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche.
Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Walnotenquiche met oude kaas
Deze quiche heeft een verrassende crunch dankzij de walnoten. Rooster ze licht voor een extra nootachtige smaak.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het deeg ontdooien.
Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de erwten, waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche.
Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
60 g ongebrande walnoten
150 g waterkers
200 g fijne diepvries tuinerwten
4 middelgrote eieren
200 ml crème fraîche
150 g oude boerenkaas
250 g romaatjes
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm), ingevet