Rodekooltaart met geitenkaas
Fan van hartige taart? En biet? En geitenkaas? Dan mag je deze taart echt niet missen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de rodekool in reepjes. Schil de appel en snijd in stukjes. Breng de kool met de suiker en het water aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Voeg de appel en rozijnen toe aan de kool en stoof 5 min. Laat uitlekken in een zeef.
Klop de eieren los in een kom en roer de crème fraîche erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de walnoten in stukjes. Verdeel kool, kaas, noten en eimengsel (die volgorde) over de bladerdeegbodem. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Rodekooltaart met geitenkaas
Instructievideo - 02:14 min.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Rodekooltaart met geitenkaas
Fan van hartige taart? En biet? En geitenkaas? Dan mag je deze taart echt niet missen.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de rodekool in reepjes. Schil de appel en snijd in stukjes. Breng de kool met de suiker en het water aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan. Voeg de appel en rozijnen toe aan de kool en stoof 5 min. Laat uitlekken in een zeef.
Klop de eieren los in een kom en roer de crème fraîche erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de walnoten in stukjes. Verdeel kool, kaas, noten en eimengsel (die volgorde) over de bladerdeegbodem. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
600 g rodekolen
1 jonagold appel
2 el kristalsuiker
50 ml kraanwater
2 el rozijnen
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
3 el ongebrande walnoten
125 g geitenkaas naturel 45+
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)