Briequiche met appel
Een rijke briesmaak, een friszuur appeltje, knapperige walnoten… deze quiche heeft het allemaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bleekselderij in boogjes en hak de walnoten grof. Bekleed de ingevette vorm met het ontdooide bladerdeeg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 min. Schep de bleekselderij met ¾ van de walnoten in de vorm. Klop de eieren los met de kwark en schenk over de bleekselderij.
Snijd de brie in plakken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Briequiche met appel
Instructievideo - 03:30 min.
Briequiche met appel
Een rijke briesmaak, een friszuur appeltje, knapperige walnoten… deze quiche heeft het allemaal.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bleekselderij in boogjes en hak de walnoten grof. Bekleed de ingevette vorm met het ontdooide bladerdeeg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 min. Schep de bleekselderij met ¾ van de walnoten in de vorm. Klop de eieren los met de kwark en schenk over de bleekselderij.
Snijd de brie in plakken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 struik bleekselderij
60 g ongebrande walnoten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
2 el traditionele olijfolie
4 middelgrote eieren
200 g volle Franse kwark
200 g roombrie
1 Granny Smith appel
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)