Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
bewaar
bewaar

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel

Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker.

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 6 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

Hak de walnoten grof. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.

Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met 2 plakken appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel. Bestrooi met de basterdsuiker en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Garneer met wat verse rozemarijn. Bon appétit!

Koolrabitaartje met geitenkaas

Instructievideo - 03:16 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel

Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig