Bloemkoolquiche met oude kaas
Zaanlander oud is krachtig en rijk van smaak en geeft de quiche een lichte crunch en lekkere bite.
Aan de slag
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes grof en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, peper en zout. Roer de kaas erdoor.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de bloemkool over de bodem. Verdeel het eimengsel erover en leg de uiringen erop.
Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertemperatuur.
Bloemkoolquiche met oude kaas
Zaanlander oud is krachtig en rijk van smaak en geeft de quiche een lichte crunch en lekkere bite.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes grof en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, peper en zout. Roer de kaas erdoor.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de bloemkool over de bodem. Verdeel het eimengsel erover en leg de uiringen erop.
Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertemperatuur.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
600 g koelverse bloemkoolroosjes
1 rode ui
200 g Zaanlander oud 48+
6 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
1 tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)