Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika
Quiche die je van tevoren kan maken. Handig voor een picknick of lunch de volgende dag!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor.
Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Laat de tonijn uitlekken en meng door de paprikareepjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over het bladerdeeg en verdeel het paprika-tonijnmengsel erover.
Giet het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika
Instructievideo - 00:34 min.
Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika
Quiche die je van tevoren kan maken. Handig voor een picknick of lunch de volgende dag!
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor.
Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Laat de tonijn uitlekken en meng door de paprikareepjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over het bladerdeeg en verdeel het paprika-tonijnmengsel erover.
Giet het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
100 g cheddar
4 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
400 g koelverse bloemkoolroosjes
465 g geroosterde gele paprika's in pot
160 g tonijn in olijfolie
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)