Quiche met Leidse boerenkaas
Door de salade-ui bovenop de quiche te leggen, ziet-ie er fantastisch uit!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in stukjes en meng door de bloemkoolrijst. Halveer de salade-ui in de lengte. Doe de eieren, crème fraîche en al-andalus in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de kaas en roer erdoor.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel het bloemkool-paprikamengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover. Leg de salade-ui er naast elkaar op, snijd eventueel bij en druk licht aan. Bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Quiche met Leidse boerenkaas
Door de salade-ui bovenop de quiche te leggen, ziet-ie er fantastisch uit!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in stukjes en meng door de bloemkoolrijst. Halveer de salade-ui in de lengte. Doe de eieren, crème fraîche en al-andalus in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de kaas en roer erdoor.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel het bloemkool-paprikamengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover. Leg de salade-ui er naast elkaar op, snijd eventueel bij en druk licht aan. Bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
295 g geroosterde rode paprika's in pot
400 g bloemkoolrijst
2 bosjes salade-uien
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
150 g Leidse belegen boerenkaas 30+
270 g vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
kaasrasp
staafmixer met hoge beker
vierkante springvorm (24 x24 cm)