Easy pompoenchili
De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.
Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.
Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Easy pompoenchili
De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.
Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.
Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 jalapeñopeper
2 el zonnebloemolie
2 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
300 g rundergehakt
800 g koelverse pompoenstukjes
400 g tomatenblokjes
800 g zwarte bonen
15 g verse koriander