Zalmtaart
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel in stukjes. Laat de paprika's uitlekken en snijd in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de room, peterselie, peper en zout.
Vet de vorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel de zalmstukjes en paprikareepjes over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en lichtbruin.
Zalmtaart
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel in stukjes. Laat de paprika's uitlekken en snijd in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de room, peterselie, peper en zout.
Vet de vorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel de zalmstukjes en paprikareepjes over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en lichtbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
226 g roze zalm in blik
465 g geroosterde rode paprika's in pot
15 g verse peterselie
5 middelgrote eieren
100 ml koksroom
Dit heb je nodig
lage taartvorm, doorsnede 25 cm