Tomatentaart met zoete ui & oude kaas
Lekker met een kruidige salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken en verwijder de pitjes en het vocht. Dep de tomaat droog met keukenpapier.
Klop de eieren los met de crème fraîche, tijm, suiker en breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas door het eimengsel. Vet de taartvorm in en bekleed met deeg.
Vet de taartvorm in en bekleed met deeg. Strooi de couscous over de deegbodem (om vrijkomend vocht te absorberen). Snijd de ui in ringen en verdeel over de deegbodem. Leg de tomaatringen erop. Schenk het eimengsel in de taartvorm tot een egale laag. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Tomatentaart met zoete ui & oude kaas
Lekker met een kruidige salade.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken en verwijder de pitjes en het vocht. Dep de tomaat droog met keukenpapier.
Klop de eieren los met de crème fraîche, tijm, suiker en breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas door het eimengsel. Vet de taartvorm in en bekleed met deeg.
Vet de taartvorm in en bekleed met deeg. Strooi de couscous over de deegbodem (om vrijkomend vocht te absorberen). Snijd de ui in ringen en verdeel over de deegbodem. Leg de tomaatringen erop. Schenk het eimengsel in de taartvorm tot een egale laag. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
5 trostomaten
3 middelgrote eieren
2 el crème fraîche
1 tl gedroogde tijm
1 mespunt kristalsuiker
150 g geraspte oude kaas
2 g boter om in te vetten
50 g couscous
1 zoete ui
Dit heb je nodig
lage taartvorm (Ø 24 cm)