Minispinazietaartjes
Knapperige hapjes uit de oven: ze zien er niet alleen feestelijk uit, zo smaken ze ook!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Vet de muffinvorm in. Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes. Bekleed de holletjes van de muffinvorm met het deeg en druk het goed tegen de rand.
Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Klop in een kom de eieren met de tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los. Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is.
Vul de taartjes met het spinaziemengsel. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.
Minispinazietaartjes
Knapperige hapjes uit de oven: ze zien er niet alleen feestelijk uit, zo smaken ze ook!
null porties
75 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Vet de muffinvorm in. Snijd de plakjes deeg elk in 4 vierkantjes. Bekleed de holletjes van de muffinvorm met het deeg en druk het goed tegen de rand.
Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Klop in een kom de eieren met de tapenade, kaas, slagroom en naar smaak peper los. Roer de spinazie er met een vork door, tot alles een mooi egaal mengsel is.
Vul de taartjes met het spinaziemengsel. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 g boter om in te vetten
300 g diepvries bladspinazie
6 plakjes deeg voor hartige taart
3 middelgrote eieren
3 el verse groene olijventapenade
50 g geraspte Parmezaanse kaas
100 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
minimuffinvorm (24 holletjes)