Preistamppot met kip en roomkaas
Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Preistamppot met kip en roomkaas
Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen
2 preien
2 uien
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
25 g verse bieslook
125 g verse roomkaas met kruiden
200 g gerookte kipreepjes
Dit heb je nodig
pureestamper