Broccolisoep
Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.
Broccolisoep
Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?
voorgerecht
null personen
155 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.
vegatip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
300 g broccoli
1 kruimige aardappel
2 el traditionele olijfolie
1 kippenbouillontablet
700 ml kraanwater
3 el crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer