Herfstsalade met rodekool
Aan de slag
Doe de prei in een vergiet en schenk er 2 liter kokend water over. Laat uitlekken.
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng met de prei.
Klop een dressing van de olie, port, azijn, mosterd, rozemarijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en bestrooi met de walnoten.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Herfstsalade met rodekool
bijgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de prei in een vergiet en schenk er 2 liter kokend water over. Laat uitlekken.
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng met de prei.
Klop een dressing van de olie, port, azijn, mosterd, rozemarijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en bestrooi met de walnoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 prei
1 bakje walnoten
½ rodekool
4 el olijfolie extra vierge
6 el rode port
2 el balsamicoazijn
1 tl mosterd
1 tl gedroogde rozemarijn
½ teen knoflook