Rodekool met port en pruimen
bewaar
bewaar

Rodekool met port en pruimen

Kies eens voor pruimen en port in plaats van appeltjes: verrassend lekker!

15 min. bereiden / 30 min. wachten

licht pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de rodekool in de lengte in parten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes van ½ cm breed. Verhit een pan met dikke bodem en voeg de rodekool, het water, de laurierblaadjes, ruby port, pruimenjam en de cayennepeper toe. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met vegetarische braadworst en gebakken aardappelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekool met port en pruimen

Kies eens voor pruimen en port in plaats van appeltjes: verrassend lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig