Rodekool met port en pruimen
Kies eens voor pruimen en port in plaats van appeltjes: verrassend lekker!
Aan de slag
Snijd de rodekool in de lengte in parten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes van ½ cm breed. Verhit een pan met dikke bodem en voeg de rodekool, het water, de laurierblaadjes, ruby port, pruimenjam en de cayennepeper toe. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Rodekool met port en pruimen
Kies eens voor pruimen en port in plaats van appeltjes: verrassend lekker!
bijgerecht
null personen
165 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rodekool in de lengte in parten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes van ½ cm breed. Verhit een pan met dikke bodem en voeg de rodekool, het water, de laurierblaadjes, ruby port, pruimenjam en de cayennepeper toe. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg rodekool
100 ml kraanwater
2 gedroogde laurierblaadjes
150 ml port ruby
6 el pruimenjam
1 tl cayennepeper