Stoofperen in port
Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!
Aan de slag
Boen de sinaasappel en citroen schoon. Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.
Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud.
Stoofperen in port
Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!
bijgerecht
null personen
375 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Boen de sinaasappel en citroen schoon. Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.
Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische citroen
1 biologische sinaasappel
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
40 g kristalsuiker
1 gedroogde laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
750 ml rode port