Stoofperen in port
bewaar
bewaar

Stoofperen in port

Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!

15 min. bereiden / 45 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Boen de sinaasappel en citroen schoon. Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.

Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud.

combinatietipLekker bij draadjesvlees.
variatietipEten er kinderen mee? Vervang dan de port door bessensap en voeg 60 g extra suiker toe.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofperen in port

Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig