Geroosterde paprika met ricotta
Paprika's roosteren is niet moeilijk. En ze geven deze salade een heerlijke zoetige smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen.
Meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing. Voeg de paprika toe en schep om. Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade.
Paprika's roosteren en ontvellen
Instructievideo - 01:07 min.
Geroosterde paprika met ricotta
Paprika's roosteren is niet moeilijk. En ze geven deze salade een heerlijke zoetige smaak.
bijgerecht
null personen
180 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen.
Meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing. Voeg de paprika toe en schep om. Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
1 teen knoflook
3 el extra vierge olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 tl gedroogde oregano
100 g ricotta