Geroosterde groenten en ricotta uit de oven
Hoe de groenten hun lekkere smaak krijgen? Door de mix met oregano, balsamico én kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Meng in de ovenschaal de gesneden groenten met de rode peper, romaatjes, olie, oregano, azijn en het zeezout. Breng op smaak met peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
Stort de ricotta op een met het bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak de ricotta ca. 30 min. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Snijd ondertussen de munt fijn.
Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta in stukken erover en serveer.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Geroosterde groenten en ricotta uit de oven
Hoe de groenten hun lekkere smaak krijgen? Door de mix met oregano, balsamico én kaas.
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Meng in de ovenschaal de gesneden groenten met de rode peper, romaatjes, olie, oregano, azijn en het zeezout. Breng op smaak met peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
Stort de ricotta op een met het bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak de ricotta ca. 30 min. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Snijd ondertussen de munt fijn.
Neem de groenten uit de oven en bestrooi met de munt. Breek de ricotta in stukken erover en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 courgette
1 paprikamix
1 rode peper
250 g romaatjes
4 el arachideolie
1 el gedroogde oregano
2 el balsamicoazijn
2 tl zeezout
250 g ricotta
15 g verse munt
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm)
bakplaat
bakpapier