Maaltijdsoep van geroosterde groenten
Met bouillon, balletjes, gegrilde groenten én frisse munt maak je deze heerlijke maaltijdsoep.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min. Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de rundersoepballetjes toe en laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabatta-brood in plakjes. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt en serveer met het brood
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Maaltijdsoep van geroosterde groenten
Met bouillon, balletjes, gegrilde groenten én frisse munt maak je deze heerlijke maaltijdsoep.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Halveer de paprika’s, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Meng de gesneden groenten met de cherrytomaten, olie, oregano en azijn op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en schep om. Rooster de groenten ca. 45 min. in het midden van de oven, schep elke 10 min. om.
Stort ondertussen de ricotta op een andere, met bakpapier beklede bakplaat. Schuif onder de groenten in de oven en bak ca. 30 min. Neem de ricotta uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Doe de groenten en ricotta met de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de rundersoepballetjes toe en laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Snijd ondertussen de munt fijn en het ciabatta-brood in plakjes. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de munt en serveer met het brood
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
250 g cherrytomaten
4 el milde olijfolie
1 el gedroogde oregano
2 el balsamicoazijn
250 g Galbani ricotta
2 kippenbouillontabletten
1¼ l water
275 g verse rundersoepballetjes
15 g verse munt
1 verse ciabatta
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer