Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika's
De cocktailworstjes maken pas echt een feest van deze mediterrane soep.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s in hun geheel op de bakplaat en rooster ze ca. 30 min. in de oven. Keer halverwege. Doe de paprika's in een plastic zak en doe deze goed dicht. Neem de paprika's na 5 min. uit de zak en verwijder de zwarte velletjes, de steeltjes en zaadlijsten.
Verhit ondertussen de olie in een grote pan en roerbak de roerbakmix 5 min. Voeg de paprika's, het paprikavocht, de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en weinig peper. Laat de worstjes uitlekken, voeg toe aan de soep en warm 3 min. mee. Serveer de soep met een lepel crème fraîche en een handje groentechips.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika's
De cocktailworstjes maken pas echt een feest van deze mediterrane soep.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s in hun geheel op de bakplaat en rooster ze ca. 30 min. in de oven. Keer halverwege. Doe de paprika's in een plastic zak en doe deze goed dicht. Neem de paprika's na 5 min. uit de zak en verwijder de zwarte velletjes, de steeltjes en zaadlijsten.
Verhit ondertussen de olie in een grote pan en roerbak de roerbakmix 5 min. Voeg de paprika's, het paprikavocht, de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en weinig peper. Laat de worstjes uitlekken, voeg toe aan de soep en warm 3 min. mee. Serveer de soep met een lepel crème fraîche en een handje groentechips.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoete puntpaprika's
2 el traditionele olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente met courgette en rode peper
2 kippenbouillontabletten
1 l water
400 g cocktailworstjes
125 ml crème fraîche
100 g groentechips
Dit heb je nodig
staafmixer