Maaltijdsoep van zoete aardappelen
Soep is het perfecte voorgerecht, maar kun je óók serveren als volwaardige maaltijd. Zeker als er lekker veel groente in zit.
Aan de slag
Snijd het brood in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak het brood al omscheppend in 8 min. op middelhoog vuur tot goudbruine en krokante croutons.
Doe de aardappelpuree, kookroom en bouillontabletten met het hete water in een soeppan en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de roerbakmix toe en laat 7 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe borden en serveer de croutons erbij.
Maaltijdsoep van zoete aardappelen
Soep is het perfecte voorgerecht, maar kun je óók serveren als volwaardige maaltijd. Zeker als er lekker veel groente in zit.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het brood in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak het brood al omscheppend in 8 min. op middelhoog vuur tot goudbruine en krokante croutons.
Doe de aardappelpuree, kookroom en bouillontabletten met het hete water in een soeppan en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de roerbakmix toe en laat 7 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe borden en serveer de croutons erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
3 el traditionele olijfolie
450 g koelverse zoete-aardappelpuree
100 ml kookroom light
2 groentebouillontabletten
500 ml water
400 g champignonroerbakmix
Dit heb je nodig
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm