Tomatensaus
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand. Halveer de tenen knoflook en leg ze tussen de tomaten. Verdeel de ui ertussen en strooi de rozemarijn erover. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met de suiker en peper en zout naar smaak. Rooster de tomaten 45 min. in het midden van de oven. Neem de tomaten met de ui, knoflook en rozemarijn uit de oven en schep in een kom. Pureer met de keukenmachine tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker over pasta met gehaktballetjes en tuinbonen.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Tomatensaus
bijgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand. Halveer de tenen knoflook en leg ze tussen de tomaten. Verdeel de ui ertussen en strooi de rozemarijn erover. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met de suiker en peper en zout naar smaak. Rooster de tomaten 45 min. in het midden van de oven. Neem de tomaten met de ui, knoflook en rozemarijn uit de oven en schep in een kom. Pureer met de keukenmachine tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker over pasta met gehaktballetjes en tuinbonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 schalen trostomaten
6 tenen knoflook
2 uien
2 takjes rozemarijn
3 el olijfolie
2 tl suiker
Dit heb je nodig
bakpapier, keukenmachine of staafmixer