Thaise curryballetjes met pindasaus
bewaar
bewaar

Thaise curryballetjes met pindasaus

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar. Draai van het gehakt 24 stevige balletjes. Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.

Verhit de grillpan goed voor. Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar.

Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.

Serveer de saus bij de spiesjes. Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise curryballetjes met pindasaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig